lördag 10 januari 2009

Seglare söderut

En av de vackraste vyerna i Prag avnjuts uppe vid Vysehrads klippor. Gläd dig åt Vltavas flyende flöde söderut liksom norrut och stillheten på denna historiska plats. Njut av mosaiken ovanför porten in till katedralen tillägnad apostlarna Petrus (som ju betyder just klippa) och Paulus, vars spiror syns vida omkring. Ströva i parken med de fantastiska statyerna av Libuse och andra historiska personligheter skapad av Myslbek. Vandra i kyrkogården och ägna en tanke åt alla storheter som vilar här; Dvorak, Smetana, Mucha och bröderna Capek för att nämna några. Det var här som prinsessan Libuse förutspådde Prags storhet. Och storhet är hon. Än idag.

2 kommentarer:

Alcuin Bramerton sa...

An image is a snapshot of the ephemeral; a passing particle which exists only in the illusory memory of those who have decided to forget.

Lena Deimo sa...

Hej och tack för titten på min blogg Den Blå Skogen! Jag har varit lite lat med den ett tag och inte svarat på dina vackra ord! Tack!
Ja, Prag är en vacker stad, som jag bara kan drömma om; har inte haft möjlighet att resa så mycket, men jag behåller din blogglänk och tittar in här då och då...
Lena